Another set back for “The Barrier”

Sad_LingI thought I was on a roll with the project, and then my computer crashed. It took me most of the week to get it mostly operational. I managed to make a little progress on “The Barrier”.

Computer Issues

Monday, my computer had a freak-out. I spent all day Tuesday trying to fix it. In the end, I had to do a factory reset. That formatted the hard drive and reinstalled Vista. Fortunately I back up our data every week, so I didn’t lose much there.

In the course of reinstalling vista, I had to do all the updates. I had trouble with service pack 1. I found out how to fix it on line, but it appears that it wasn’t installed on the computer before. That meant I didn’t have service pack 2 either. That might explain the some of theproblems I’ve had with the computer.

I found it difficult to reinstall Xtranormal, the program i use for my movie. After a little help from the support people at Xtranormal, and a few little tricks of my own, I have it up and working. I hadn’t expected much in the way of support, because they are shutting down at the end of the month. I was pleasantly surprised.

I don’t think the problem has really been solved. I may still need to get a new computer.

“The Barrier”

I finally got back to “The Barrier” by the end of the week. I did a few minor fixes to a few scenes, but mostly i have output new video for the movie. The default resolution is 720, and I switched to 1080. It uses up more space and takes a long time to render. I think the better quality is worth it.

Leave a Reply